ЖИТТЯ

Недільного базару на Шкільній в Переяславі не буде й надалі

Ярмарок на Шкільній не працюватиме щонайменше до кінця листопада. Верховна Рада встановила жорсткі обмеження з 14 листопада. У вихідні працюватимуть супермаркети, аптеки, транспорт та заклади першої необхідності.

На вулиці Шкільній продають переважно промислову продукцію. Через складну епідемологічну ситуацію ринок не мав права працювати ще минулої неділі. Ситуація не змінилася й дотепер, повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну фейсбук-сторінку Вячеслава Саулка.

Голова міськради Переяслава В’ячеслав Саулко повідомив: “У  Верховній Раді 17 листопада не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину “вихідного дня”, який запровадив Уряд 11 листопада. Йшлося про дозвіл роботи закладів харчування, спортзалів, фітнес-центрів, ТРЦ та інших розважальних заходів у суботу та неділю. Проти постанови проголосували 149 нардепів”.

“За результатами засідання Верховної Ради  України було проведено відповідні наради з фахівцями профілю, мною було прийнято непопулярне, але дуже важливе рішення – недільна ярмарка до кінця листопада працювати не буде. На рівні держави розглядаються та опрацьовуються можливості для підтримки малого та середнього бізнесу в ситуації, що склалася. Дане питання і шляхи його вирішення ми спільно з активістами, які цього понеділка прийшли з нотою протесту до мене як до очільника міста, проговорили на нашій зустрічі. Я розумію, що введення карантину «вихідного дня» принесло масу незручностей та фінансових втрат для всіх, можливо дехто вважає такі заходи зайвими, але ці заходи направлено на упередження та безпеку здоров’я мешканців нашого міста”, – написав Саулко. 

Зазначимо, що торгівля продуктами на “Даринку” триває.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який вводить штрафи за відмову носити медичну маску або респіратор в громадських місцях. Суми штрафів становитимуть від 170 до 250 грн. Штрафувати громадян будуть не тільки правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування прямо на місці порушення.

Оксана Симоненко

Нагору