ЖИТТЯ

Як зимуватиме «Народний музей» у Переяславі

У Переяславі на вул. Шевченка, 3 розміщується інформаційно-просвітницький центр «Народний музей». Створили це місце активісти. Мета – спонукати населення до вивчення історії, розвивати туризм, дбайливо ставитися до природних ресурсів. Завдяки небайдужим жителям нашого міста інформаційно-просвітницький центр буде опалюватись цією зимою.

Будівля, у котрій розміщується «Народний музей», далеко не нова, їй уже понад 100 років. Якщо не прогрівати приміщення зсередини, холодну зиму воно може не витримати – по нестійким стінам розійдуться тріщини, повідомляє Інформатор, посилаючись на допис у фейсбуці Миколи Богатиря, засновника музею.

Небайдужий житель Переяслава, підприємець Володимир Башмак за власний кошт придбав для інформаційно-просвітницького центру керамічні панелі з терморегулятором. Такий вид опалення є найдоцільнішим і найбільш безпечним для подібних споруд. Тож обіцяють, що музей взимку буде частково нагріватися.

Станом на сьогодні в центрі поки що немає експозиційних кімнат готових до експлуатації, зазначив Богатир. Не дивлячись на це, в приміщенні є основні речі: стіл, стільці, світло, інтернет і плюсова температура. Останнім часом активісти-засновники отримали немало підтримки і у плані асортименту – нових експонатів.

Але й без проблем «Народний музей» не залишився. Нещодавно вітер звалив одне пустотіле дерево довжиною в 6 метрів, яке тепер хочуть перемістити до музею. Щоб безглуздо не витрачати багато грошей на цю справу, Микола Богатир просить допомоги фахівців: “Потрібні консультації, як перевезти 6 метрів великого пустотілого стовбура тополі так, щоб цей об’єкт під час монтажу не розламався. І як його вмонтувати так, щоб всередині цього стовбура встановити сходи з вікнами на 2 та 3 “поверх””.

Юлія Кравченко

Нагору