ЖИТТЯ

У Переяславі реконструюють приймальне відділення центральної лікарні

Планують зробити приймальне відділення у форматі екстреної стаціонарної допомоги. Демонтаж уже розпочався, робота триває повним ходом.

Оновлення здійснюється згідно з державним проєктом “Emergency”, його запровадили для опорних лікарень госпітальних округів. Фінансується реконструкція з державного бюджету та співзасновниками закладу пропорційно. Стартова вартість реконструкції Переяславської лікарні становила 39 млн 889,8 тис. грн, про це повідомляє Інформатор, посилаючись на інтернет-ресурс pereiaslav.city.

Переяславська лікарня на цю реконструкцію отримала додатковий бонус від уряду, майже на 20 млн грн. Проте умовою було дотримання термінів – до 25 жовтня на об’єкті мали бути виконані більшість робіт.

– Як очевидно, що через бюрократичні перепони зараз ми не вкладаємось в терміни, – прокоментувала Переяслав.City директорка ЦРЛ Лариса Кузьменчук. Хоча в області, де буде реконструкція ще 12 аналогічних приймальних відділень, поки зробили тільки дві лікарні. Сподіваємося, що обумовлені терміни будуть переглянуті і ми отримаємо обіцяне фінансування від держави.

Згідно з проєктом “Emergency”, приймальне відділення матиме єдині стандарти облаштування приміщень та перелік обладнання. Додатково МОЗ України закупить УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, анігограф.

Оксана Симоненко

Нагору