ЖИТТЯ

“Місто для дітей” у селі Козлів: мрія чи реальність?

Що може бути краще для дитини, ніж особистий простір з гойдалками, будиночками та тренажерним майданчиком? Це все збираються втілити у реальність в селі Козлів Студениківської ОТГ.

Саме із такою ініціативою до Студениківської громади звернувся житель села Козлів, член виконкому Роман Турутя. Ідея – поруч із клубом села створити дитяче містечко, в ньому буде алея, обабіч якої простягнеться вулиця з невеличкими дерев’яними дитячими будиночками різного кольору та форми. Про це повідомляє Інформатор посилаючись на офіційну фейсбук-сторінку Студениківської об’єднаної територіальної громади. 

“Тут планується збудувати будинок на дереві, ігровий комплекс з гіркою, два будиночки для ігор, лавки, вуличні ігри, пісочницю, перголу з гойдалкою для мам. В ідеалі можна облаштувати позаду клубу невеликий тренажерний майданчик та навіс зі столом для гри в доміно. Потрібно розчистити чагарники, обрізати аварійні гілки на існуючих деревах, завезти землі-піску для планування території, прокласти алеї, посадити дерева, кущі”, – цитують у повідомленні Романа Турутю.

Турутя самотужки візьметься за справу, якщо його забезпечать відповідним матеріалом.

“Ми готові всіляко підтримувати подібні ініціативи і обов’язково на одній із сесій наступного бюджетного року ухвалимо бюджет участі, у якому будуть заплановані кошти на подібні ініціативи. Немає нічого важливішого, аніж бажання людини зробити щось для суспільного блага, тому ми готові допомогти всім: коштами, людськими ресурсами, матеріалами”, – зазначила голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

Коштом громади будуть придбані необхідні матеріали, фарба та комплектуючі. Столярні роботи на себе взяв автор проєкту. До весни, як каже ініціатор, будиночки будуть готові. Роботи вже розпочалися.

Нагадаємо, що раніше ми писали про ремонт даху в дитсадочку в Переяславському. Це село входить до Студениківської ОТГ. Також громада посіла п’яте місце в Україні за фінансовими показниками.

Оксана Симоненко

Нагору