Щоб приготувати картопельку по-селянськи особливі навички кухара не потрібні. Назва цієї страви також має свою суть: так картоплю часто готували у селах України, тому що це забирає небагато часу.
Інформатор розповість вам алгоритм приготування картоплі по-селянськи.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 3 ст.л. соняшникової олії;
- сіль та мелений перець за смаком;
- 3 зубчики часнику.
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте картоплю та розріжте на досить товсті скибочки.
- Закип’ятіть воду і додайте сіль. В киплячу воду викладіть картоплю. Варіть 5 хвилин, а потім злийте воду через сито.
- Висушіть картоплю. В цей час розігрійте олію на пательні.
- В цей час поставте на вогонь сковороду, додайте олію, добре нагрійте цю суміш.
- Викладіть картоплю на пательню і не чіпайте до появи легкої золотої скоринки. Потім перемішайте.
- Смажте до готовності. Потім додайте давлений часник, сіль, перець.
Юлія Кравченко