ВЛАДА

Олександра Склярова обрали головою Київської обласної ради не без скандалу

За нього проголосували 44 депутати із 84 обраних. Представники двох партій покинули залу засідань.

За Олександра Склярова проголосували депутати від політичних партій “Слуга народу”, “Всеукраїнське об’єднання”, “Батьківщина” та «Опозиційна платформа – за життя”. Представники політичних партій “Європейська солідарність” та “За майбутнє” участі в голосуванні не брали. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт Київської обласної ради.

Голова Київської обласної організації політичної партії “За майбутнє” Ярослав Москаленко заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів голови обласної ради через незгоду з процедурою голосування – за кандидатів мали голосувати почергово. Тобто у бюлетені зазначено прізвище лише одного кандидата. Першим розпочали голосувати за Олександра Склярова, кандидатуру якого висунула політична партія “Слуга народу”. І за результатами підрахунку він отримав 44 голоси.

Після цього партії “За майбутнє” і “Європейська солідарність” залишили залу, було оголошено перерву. Олександр Скляров склав присягу та зазначив, що сподівається на плідну співпрацю з усіма фракціями, представленими в обласній раді.

Біографічна довідка Олександра Склярова

  • Народився 23 листопада 1957 року в місті Старобільськ Луганської області. 1979 року здобув вищу освіту у Ворошиловградському сільськогосподарському інституті. У 1978 році йому присвоєно звання кандидата економічних наук.
  • Трудову діяльність  розпочав у 1979 році на посаді асистента кафедри статистики і економічного аналізу Ворошиловградського сільськогосподарського інституту.
  • У 1990-1991 роках працював ученим секретарем секції економіки Південного відділення Всесоюзної академії сільськогосподарських наук і вченим секретарем відділення економіки Української академії аграрних наук.
  • У 1992 році розпочав працювати в Республіканському акціонерному комерційному агропромисловому банку “Україна”. Пройшов шлях від провідного економіста відділу валютних ресурсів управління валютних ресурсів і кореспондентських відносин до заступника голови Правління банку “Україна”
  • З 1995 року обіймав посаду виконавчого директора Української аграрної біржі. Згодом – заступника голови Правління  Акціонерного комерційного банку «КИЇВ-ПРИВАТ».
  • 3 1999 до 2004 року працював заступником генерального директора СП “Український Мобільний Зв’язок”.
  • З 2005 до 2007 року – член Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.
  • З 2010 до 2013 року  працював у ПАТ “ФОНДОВА БІРЖА ПФТС”, де обіймав посади голови Ради директорів, голови Правління та радника секретаря Наглядової ради.
  • З 2014 до 2020 року  працював членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформатизації.
  • З  8 січня 2020 року – перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації.
  • 27 листопада 2020 року обраний головою Київської обласної ради.

Оксана Симоненко

Нагору