ЖИТТЯ

Британський історик збирав інформацію для своєї книги “Дике поле” в Переяславі

Книгу “Wild Field. An 11th century love story” написав історик із Великої Британії. Науковці НІЕЗ “Переяслав” запропонували її автору у майбутньому провести презентацію книги у нашому місті.

Журналіст та історик із Великої Британії Джон Стонборо, коли готував до друку книгу про одну з відомих в історії доби Середньовіччя жінок, першу дружину переяславського князя Володимира Всеволодовича Мономаха – Гіду Гарольдівну, більш відому в західній історичній науці як Гіту Вессекську, побував у Переяславі. Восени 2017 року його консультували науковці НІЕЗ “Переяслав”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт заповідника.

Саме тоді розпочалося міжнародне співробітництво НІЕЗ “Переяслав” з британськими дослідниками. Нещодавно Джон Стонборо повідомив у Facebook про вихід найближчим часом книги “Wild Field. An 11th century love story” (“Дике поле. Історія кохання 11 століття”). Переяславські науковці сподіваються, що попри карантин, у майбутньому Стонборо презентує свою роботу в нашому місті.

Раніше Інформатор повідомляв про те, як працюють музеї Переяслава в умовах карантину.

Оксана Симоненко

Нагору