ЖИТТЯ

4 грудня: який сьогодні день

У цей день світ відзначає зовсім мало свят, натомість підготовка до новорічних днів триває повним ходом. Це підтверджується й тим, що 4 грудня є днем замовлень подарунків і написання листів Діду Морозу.

До того ж сьогодні свій день народження відзначають декілька відомих особистостей. Детальніше про це розповідає Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ ВІДЗНАЧАЮТЬ

День замовлень подарунків і написання листів Діду Морозу. Присвячений всім, хто вірить в цього зимового чарівника і з нетерпінням чекає на чудові свята. Саме сьогодні в багатьох країнах світу поштові відділення починають надавати послуги з відправлення листів Діду Морозу або відкриваються спеціальні поштові установи, де всі діти і їхні батьки можуть відправити листа з побажанням довгоочікуваного подарунка. У цей день обов’язково напишіть лист до зимового чарівника і допоможіть написати його своїй дитині.

Міжнародний день обіймів. Це грудневе свято з’явилося в 70-х роках XX століття. Заснувалося в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі.

Міжнародний день банків. 9 грудня 2019 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яка проголосила 4 грудня Міжнародним днем банків в знак визнання потенціалу багатосторонніх банків розвитку та інших міжнародних банків розвитку.

Іменини сьогодні святкує Марія.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1674 – заснування Чикаго.

1735 – будівля на Даунінг-Стріт, 10, в Лондоні стала офіційною резиденцією британського прем’єр-міністра і має цей статус до сих пір.

1939 – указом Президії Верховної Ради СРСР у складі України були створені Львівська, Дрогобицька, Станіславська, Тернопільська, Волинська та Рівненська області.

1976 – Елізабет Тейлор 7-й раз вийшла заміж.

1979 – відкрита станція Київського метрополітену «Піонерська» (сучасна «Лісова»).

1980 – група Led Zeppelin оголосила про свій розпад.

1995 – компанії Netscape і Sun у співпраці з ще десятком співавторів анонсували створення мови програмування JavaScript, призначеної для перетворення традиційних статичних веб-сторінок в динамічні інтерактивні документи, здатні повніше задовольнити інтереси користувачів Інтернету.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1875 – Райнер Марія Рільке (помер в 1926), один з найвпливовіших поетів-модерністів XX століття.

1892 – Франсиско Франко (помер в 1975), диктатор і правитель Іспанії.

1949 – Джефф Бріджес, американський актор, лауреат премії «Оскар».

1963 – Сергій Бубка, український спортсмен, 35-разовий рекордсмен світу в стрибках з жердиною, олімпійський чемпіон (1988), 10-кратний чемпіон світу.

1969 –  Jay-Z, американський репер.

1973 – Тайра Бенкс, американська супермодель, акторка, співачка і телеведуча.

Юлія Кравченко

Нагору