Суп рамен – популярна страва японської кухні. Готується на основі м’ясного бульйону і локшини. Можна навіть використовувати локшину швидкого приготування, яка продається в кожному продуктовому магазині.
Саме цей варіант рецепта ми сьогодні і розглянемо. Як приготувати чотири порції рамену, розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 300 г курячих крилець;
- 20-30 г натертого коріння імбиру;
- 4 ст.л. соєвого соусу;
- сіль за смаком;
- 500 г локшини швидкого приготування;
- свіжа або сушена зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Залийте курячі крильця водою та варіть на невеликому вогні приблизно 30 хвилин. Періодично знімайте пінку.
- Дістаньте курку з бульйону та відділіть м’ясо від кісток. Кістки нам не потрібні, а от м’ясо розкладіть у чотири піали.
- Курячий бульйон процідіть і знову перелийте у каструлю. Імбир натріть на мілкій тертці і додайте до бульйону разом з соєвим соусом. Підсоліть і варіть на слабкому вогні 5-10 хвилин.
- У цей час в окремій каструлі закип’ятіть воду. Після кипіння додайте локшину швидкого приготування і варіть приблизно 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і відкидайте у друшляку.
- Розкладіть порції локшини по піалам до курки. Зніміть з вогню бульйон і розлийте по піалам. Додайте до страви зелень за смаком.
Юлія Кравченко