ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: готуємо класичні сирники

Сирники – десерт української кухні. Він прийдеться до смаку як дітям, так і дорослим. Найприємніше у цій страві – її чудове поєднання з будь-яким «соусом» – мед, сметана, варення, джем тощо. Ви можете обрати топінг собі за смаком.

Рецепт пухкеньких сирників розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру (9% жирності);
  • одне яйце;
  • 3 ст.л. борошна (і додатково для панірування);
  • 3 ст.л. цукру (або за смаком);
  • 3-4 ст.л. соняшникової олії для смаження;
  • дрібка солі;
  • 10 г ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Сир (400 г) перекладіть в невелику скляну або пластикову миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру. Перемішайте до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку.
  2. До отриманої сирної суміші додайте 3 ст.л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить вологим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.
  3. Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Приплюсніть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
  4. Запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму, і засмажте до апетитної скоринки.
  5. Розігрійте антипригарну сковорідку з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Пательня для сирників повинна добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні. 
  6. Щоб видалити зайву олію з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення, сметану або інший «соус».

Юлія Кравченко

Нагору