Сирники – десерт української кухні. Він прийдеться до смаку як дітям, так і дорослим. Найприємніше у цій страві – її чудове поєднання з будь-яким «соусом» – мед, сметана, варення, джем тощо. Ви можете обрати топінг собі за смаком.
Рецепт пухкеньких сирників розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 400 г сиру (9% жирності);
- одне яйце;
- 3 ст.л. борошна (і додатково для панірування);
- 3 ст.л. цукру (або за смаком);
- 3-4 ст.л. соняшникової олії для смаження;
- дрібка солі;
- 10 г ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Сир (400 г) перекладіть в невелику скляну або пластикову миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру. Перемішайте до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку.
- До отриманої сирної суміші додайте 3 ст.л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить вологим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.
- Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Приплюсніть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
- Запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму, і засмажте до апетитної скоринки.
- Розігрійте антипригарну сковорідку з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Пательня для сирників повинна добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні.
- Щоб видалити зайву олію з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення, сметану або інший «соус».
Юлія Кравченко