Баклажани з помідорами та сиром – це дуже проста у приготуванні закуска. Всі інгредієнти зазвичай не складно знайти.
Головне, що готуються баклажани з помідорами і сиром легко і не займуть у вас багато часу. Інформатор розповідає, що треба робити.
Інгредієнти:
- 2 свіжих баклажани (середнього розміру)
- 2 помідори
- 150 г твердого сиру або напівтвердих сортів
- перець чорний свіжемелений за смаком
- 2-3 зубчики часнику
- 150 г майонезу
- 100 г рослинної олії
- кухонна сіль за смаком
- зелень кропу або петрушки.
Приготування:
- Баклажани і помідори вибирайте середнього розміру і в міру стиглі, щоб не були сильно перезрілими або зеленими. Ретельно промийте овочі і просушіть.
- Видаліть хвостики у баклажанів і помідорів. Баклажани наріжте на кружечки не занадто товстого розміру, посоліть і залиште в глибокій мисці на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота.
- Злийте сік з миски, баклажани промийте під проточною чистою водою і відіжміть. Віджимайте для того, щоб при смаженні баклажани не вбирали багато олії.
- Помідори наріжте кружечками, приблизно до 0,5-1 сантиметра. Сир на 5-10 хвилин покладіть в морозилку для того, щоб він трохи затвердів, і потім натріть на крупній тертці.
- Баклажани викладіть в рослинну олію в розігрітій сковороді. Обсмажте до такого стану, щоб вони вкрилися з обох боків золотистою скоринкою, але не до повної готовності, оскільки ви їх ще випікатимете в духовці.
- Далі викладіть у форму для запікання або на деко, зверху на кожен баклажан викладіть трохи часнику, потім зверху кружечок помідора. Натертий сир і майонез перемішайте в окремому посуді, додайте туди трохи чорного меленого перцю і посоліть за смаком.
- На помідори викладіть сирну суміш. Відправляйте все в розігріту до 150 градусів духовку на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився і з’явився чіткий і ароматний запах часниковою аури – це буде явна ознака готовності страви.
Оксана Симоненко