ЖИТТЯ

Смачні та прості рецепти: приготуйте баклажани з помідорами та сиром

Баклажани з помідорами та сиром – це дуже проста у приготуванні закуска. Всі інгредієнти зазвичай не складно знайти.

Головне, що готуються баклажани з помідорами і сиром легко і не займуть у вас багато часу. Інформатор розповідає, що треба робити.

Інгредієнти:

  • 2 свіжих баклажани (середнього розміру)
  • 2 помідори
  • 150 г твердого сиру або напівтвердих сортів
  • перець чорний свіжемелений за смаком
  • 2-3 зубчики часнику
  • 150 г майонезу
  • 100 г рослинної олії 
  • кухонна сіль за смаком
  • зелень кропу або петрушки.

Приготування:

  1. Баклажани і помідори вибирайте середнього розміру і в міру стиглі, щоб не були сильно перезрілими або зеленими. Ретельно промийте овочі і просушіть. 
  2. Видаліть хвостики у баклажанів і помідорів. Баклажани наріжте на кружечки не занадто товстого розміру, посоліть і залиште в глибокій мисці на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. 
  3. Злийте сік з миски, баклажани промийте під проточною чистою водою і відіжміть. Віджимайте для того, щоб при смаженні баклажани не вбирали багато олії.
  4. Помідори наріжте кружечками, приблизно до 0,5-1 сантиметра. Сир на 5-10 хвилин покладіть в морозилку для того, щоб він трохи затвердів, і потім натріть на крупній тертці.
  5. Баклажани викладіть в рослинну олію в розігрітій сковороді. Обсмажте до такого стану, щоб вони вкрилися з обох боків золотистою скоринкою, але не до повної готовності, оскільки ви їх ще випікатимете в духовці.
  6. Далі викладіть у форму для запікання або на деко, зверху на кожен баклажан викладіть трохи часнику, потім зверху кружечок помідора. Натертий сир і майонез перемішайте в окремому посуді, додайте туди трохи чорного меленого перцю і посоліть за смаком.
  7. На помідори викладіть сирну суміш. Відправляйте все в розігріту до 150 градусів духовку на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився і з’явився чіткий і ароматний запах часниковою аури – це буде явна ознака готовності  страви.

Оксана Симоненко

Нагору