Паштет — дуже смачна та корисна страва. Морква, масло, печінка та спеції — саме так він і готується в домашніх умовах. В магазині ви такого точно не знайдете, тож можете звернути увагу на наш рецепт.
Інгредієнти та спосіб приготування розповідає Інформатор.
Продукти:
- 500 г курячої печінки
- 100-200 г вершкового масла
- соняшникова олія для смаження за смаком
- одна ріпчаста цибулина
- одна морквина
- чорний перець за смаком
- 2-3 лаврових листи
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці.
- На рослинному маслі обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву. Обсмажте до м’якості на помірному вогні.
- Печінку добре промийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте навпіл.
- Цибулю і моркву зніміть зі сковороди. Печінку злегка обсмажте з усіх боків.
- Додайте спеції. Туди ж — обсмажені цибулю і моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
- Пропустіть печінку з овочами через м’ясорубку (насадка з найменшими отворами).
- Додайте м’яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж вказано в рецепті, тоді паштет буде ніжніший та м’який за консистенцією, а також жирніший).
Юлія Кравченко