ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашній печінковий паштет

Паштет — дуже смачна та корисна страва. Морква, масло, печінка та спеції — саме так він і готується в домашніх умовах. В магазині ви такого точно не знайдете, тож можете звернути увагу на наш рецепт.

Інгредієнти та спосіб приготування розповідає Інформатор.

Продукти:

  • 500 г курячої печінки
  • 100-200 г вершкового масла
  • соняшникова олія для смаження за смаком
  • одна ріпчаста цибулина
  • одна морквина
  • чорний перець за смаком
  • 2-3 лаврових листи
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці.
  2. На рослинному маслі обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву. Обсмажте до м’якості на помірному вогні.
  3. Печінку добре промийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте навпіл.
  4. Цибулю і моркву зніміть зі сковороди. Печінку злегка обсмажте з усіх боків.
  5. Додайте спеції. Туди ж — обсмажені цибулю і моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
  6. Пропустіть печінку з овочами через м’ясорубку (насадка з найменшими отворами).
  7. Додайте м’яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж вказано в рецепті, тоді паштет буде ніжніший та м’який за консистенцією, а також жирніший).

Юлія Кравченко

Нагору