Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте “Оселедець під шубою” до новорічного столу

Оселедець під шубою – традиційна новорічна страва, яка стала такою ще за радянських часів. Нарівні з олів’є цей салат ставлять на святковий стіл майже у кожній домівці. Оскільки до Нового року залишилося трохи більше тижня, ми вирішили поділитися з вами нескладним рецептом цієї страви.

Як приготувати оселедця під шубою, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 250 г філе солоного оселедця
  • 400 г буряка
  • 300 г моркви
  • 300 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • 4 яйця
  • майонез та спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву відваріть до готовності, охолодіть й почистіть. Окремо відваріть буряк, зачекайте поки охолоне, потім почистіть.
  2. Яйця круто відваріть (варіть 7 хвилин з моменту закипання води). Залийте холодною водою, охолодіть, почистіть. Філе оселедця поріжте на невеликі шматочки.
  3. Картоплю моркву та буряк натріть на крупній тертці, а яйця – на середній.
  4. Цибулю почистіть, наріжте дрібно. Для того, щоб прибрати гіркоту, залийте її окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.
  5. Починайте збирати салат: першим шаром викладіть картоплю, змастіть тонким шаром майонезу.
  6. Викладіть оселедець, змастіть тонким шаром майонезу.
  7. Потім викладіть цибулю і половину натертого яйця (друга половина – для декору салату в кінці). Цей шар також змастіть майонезом.
  8. Потім – шар моркви, знову змастіть майонезом.
  9. Останнім шаром рівномірно викладіть буряк і змастіть верх салату майонезом.
  10. Прикрасьте салат яйцем, яке залишилося.

Юлія Кравченко

Нагору