Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як на ТЕС у Переяславі відзначили День енергетика: відео

Вчора, 22 грудня, в Україні відзначали День енергетика. На переяславській ТЕС на вулиці Героїв Дніпра також не обійшлося без святкування.

“ЕПГ “Югенергопромтранс” напередодні свята здобуло звання “Компанія року-2020” від Всеукраїнського галузево-аналітичного центру. Також три працівники підприємства на святкуванні від цього ж центру одержали сертифікати “Професіонал року”: генеральний директор Андрій Мілюта, електрогазозварник Василь Зубков та начальник зміни ТЕС Сергій Зінченко. Для всіх 52 працівників підприємства накрили святковий стіл. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

– Ми отримали це звання на початку грудня, – розповів Андрій Мілюта. – Цю нагороду дають підприємствам, які є лідерами у своїх галузях, наша компанія лідирує в галузі відновлення енергетики. При виборі найкращих оцінювали показники ефективності, екологічної безпеки. Ми обрали для відзначення ще двох людей. Василь Зубков не просто електрогазозварювальник, він виконує величезний обсяг робіт: і аргонщик, і різник. Сергій Зінченко проявив себе як один із найактивніших начальників змін під час налагоджувальних робіт. Він зробив великий внесок в налагодження технології станції, приведення її до європейських норм, згідно з регламентами німецько-фінських технологій.

Андрій Мілюта також розповів про роботу підприємства в період карантину та прокоментував чутки про зарплатні борги:

– Заборгованості під час карантину не було. Влітку була певна затримка зарплати лише через те, що держава вчасно не виплатила нам чесно зароблені кошти за видану електроенергію. На сьогодні жодних боргів немає. Через карантин ввели жорсткий режим: майже не пропускаємо сторонніх людей, масковий режим та мінімальний контакт між працівниками.

З противниками ТЕС зараз гострої ситуації немає (ТЕС працює на території міста вже третій рік. При її зведенні переяславські активісти протестували біля воріт через сумніви в її екологічності та незрозумілу ситуацію з виділенням землі на станцію – ред.). Ми виграли майже всі суди – близько двадцяти, зараз ще кілька закінчуються. Ми провели екологічні експертизи, включаючи судову, і всі висновки позитивні для нас – одне з найекологічніших підприємств в Україні. Противники ТЕС наразі не спілкуються з нами зовсім. Ті, хто побував на станції, завжди змінюють своє враження на краще. Хто не був, то там за парканом лише стоятиме і кричатиме.

Попри кризу в Україні, “Югенергопромтранс” втілює у Переяславі соціальні проєкти, наголосив Мілюта. Підтримує дитячу футбольну команду “Переяслав”, дитсадок “Золотий ключик”, ЗОШ №2. Також допомагає місту технікою.

Гендиректор підприємства провів журналістам Інформатора детальну екскурсію станцією. Зокрема, показав, як працює сучасний фінський котел Wartsila, як проводиться п’ятирівневе очищення води, і звичайно ж, фільтр з 98-відсотковим ступенем очистки. “От у вас одна волосина має діаметр 30 мікрон, а в ньому один відділ – 5 мікрон. Замінювати цей фільтр потрібно раз на п’ять років”, – зазначив Мілюта. Кадри зі станції дивіться в нашому відеосюжеті.

З-поміж головних планів на 2021-й – облаштування території підприємства, будівництво теплиць, де вирощуватимуть, зокрема, морську живність, на кшталт крабів та вугрів. А також планується будівництво тенісного корту для працівників станції, переяславські діти зможуть займатися на ньому безкоштовно.

Станція розміщується на вулиці Героїв Дніпра

У операторській контролють роботу всієї станції

Вода проходить 5 рівнів очищення

Звідси дерев’яна тріска подається до котла

На станції про безпеку турбуються

Встановлено сучасний фільтр

Наступного року планують ще більше облагородити територію

Нагороду отримує Василь Зубков

Нагадаємо, нещодавно на дорогу на вулиці Героїв Дніпра витікала вода. Дехто запідозрив, що з ТЕС. Інспектор з благоустрою визначив, що насправді вона витікала з території колишнього рибколгоспу.

Віталій Усик

Фото та відео: Андрій Дударь  

Нагору