ВЛАДА

Тарас Костін хоче отримувати зарплату із бюджету Переяслава: за пів року – майже 305 тисяч гривень

На п’ятій позачерговій сесії міської ради депутати розглянули питання “Про виплату середньомісячної заробітної плати колишньому міському голові Костіну Тарасу Вікторовичу”. За законом він має право отримувати кошти, проте рішення відклали.

Колишній голова міської ради Переяслава Тарас Костін написав заяву до міської ради щодо виплати протягом щонайбільше наступних пів року (або до моменту офіційного працевлаштування) його середньомісячної зарплати. Це – 50770 грн 56 коп. Ні новообраний голова міськради, ні депутати не змогли прийняти рішення відразу. Про це повідомляє Інформатор.

– Тарас Вікторович відповідно до законів “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування” звернувся до міської ради з проханням виплатити йому середньомісячну зарплату, як міському голові, який звільнився, – розповів на сесії голова міськради Вячеслав Саулко. – Це питання носить фінансовий характер і це не закладено в нашому бюджеті, до того ж немала сума – 50 тисяч 770 гривень на місяць. Протягом шести місяців, які надаються йому для працевлаштування, слід буде виплатити майже 305 тисяч. Тож я не мав права приймати таке рішення без розгляду питання на сесії. Але якщо ми не виплатимо ці кошти, то через суд він зможе отримати не лише їх, а й моральні відшкодування та нарахування на адвоката. Втім, закон передбачає робити ці виплати лише за умови, якщо попередня посада на підприємстві, де він працював (ТОВ “Кобзар”), зайнята або організація ліквідована. Товариство “Кобзар” наразі існує і працює, а посада його директора є у штатному розписі. Закон передбачає, що на період роботи на виборній посаді на попередньому місці роботи посада має утримуватися за ним.

Юристи порекомендували Саулку звернутися до Міністерства соціальної політики за роз’ясненнням щодо правомірності цієї виплати. Саме такий проєкт рішення виставили на голосування, його підтримали 23 депутати.

Нагадаємо, на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня, Саулко випередив Костіна у боротьбі за посаду голови міськради на 43 голоси.

На цій же сесії 24 грудня прийняли бюджет Переяславської ТГ на наступний рік. Він склав понад 303 мільйони гривень.

Віталій Усик

Нагору