Дні летять дуже швидко. Не всі з нас встигли помітити, але до Нового року залишилось менше тижня. Напевно, вже кожна родина склала святкове меню, в якому обов’язково є олів’є, крабовий салат та оселедець під шубою. Можливо, пора внести до переліку страв щось новеньке? В нас є одна цікава ідея!
Інформатор розповість своїм читачам рецепт смачного швейцарського новорічного салату. У цій страві є копчене м’ясо та майонез, тому додавати сіль не варто.
Продукти:
- 1 гілочка тархуну
- 2 свіжих маленьких огірки
- 2 середніх маринованих огірки
- сік одного лимону
- 400 г карбонаду
- 400 г сервелату
- 4 середні груші
- 400 г варено-копчених стегенець
- 5 ст.л. майонезу
Спосіб приготування:
- Тархун вимийте, висушіть й подрібніть. Змішайте майонез з соком лимона і тархуном, відставте. За час підготовки інших інгредієнтів майонез вбере в себе аромат тархуну.
- Карбонат, сервелат і стегенця наріжте тонкою соломкою по 2,5 см довжиною. Із сервелату необхідно попередньо зняти оболонку, а зі стегенець – зрізати шкірку і шар підшкірного сала.
- Свіжі і мариновані огірки почистіть від шкірки, наріжте такою ж соломкою, як м’ясні вироби.
- Груші розріжте на 4 частини, видаліть серцевину. М’якоть нашинкуйте тонкою соломкою.
- Змішайте м’ясні вироби з огірками і грушами.
- Заправте салат майонезом з тархуном. Ретельно перемішайте, накрийте і дайте настоятися щонайменше 2 години.
Юлія Кравченко