ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте швейцарський новорічний салат до святкового столу

Дні летять дуже швидко. Не всі з нас встигли помітити, але до Нового року залишилось менше тижня. Напевно, вже кожна родина склала святкове меню, в якому обов’язково є олів’є, крабовий салат та оселедець під шубою. Можливо, пора внести до переліку страв щось новеньке? В нас є одна цікава ідея!

Інформатор розповість своїм читачам рецепт смачного швейцарського новорічного салату. У цій страві є копчене м’ясо та майонез, тому додавати сіль не варто.

Продукти:

  • 1 гілочка тархуну
  • 2 свіжих маленьких огірки
  • 2 середніх маринованих огірки
  • сік одного лимону
  • 400 г карбонаду
  • 400 г сервелату
  • 4 середні груші
  • 400 г варено-копчених стегенець
  • 5 ст.л. майонезу

Спосіб приготування:

  1. Тархун вимийте, висушіть й подрібніть. Змішайте майонез з соком лимона і тархуном, відставте. За час підготовки інших інгредієнтів майонез вбере в себе аромат тархуну.
  2. Карбонат, сервелат і стегенця наріжте тонкою соломкою по 2,5 см довжиною. Із сервелату необхідно попередньо зняти оболонку, а зі стегенець – зрізати шкірку і шар підшкірного сала.
  3. Свіжі і мариновані огірки почистіть від шкірки, наріжте такою ж соломкою, як м’ясні вироби.
  4. Груші розріжте на 4 частини, видаліть серцевину. М’якоть нашинкуйте тонкою соломкою.
  5. Змішайте м’ясні вироби з огірками і грушами.
  6. Заправте салат майонезом з тархуном. Ретельно перемішайте, накрийте і дайте настоятися щонайменше 2 години.

Юлія Кравченко

Нагору