ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте фаршировану курку яблуками і апельсинами

На новорічний стіл традиційно подається запечена птиця. Приготуйте курку, качку або індичку по-особливому, зафарширувавши її яблуками, цитрусовими або грибами.

Інформатор розповість вам, як приготувати смачну курочку в духовці.

Інгредієнти:

  • одна курка
  • 10 яблук
  • 1 апельсин
  • 5 ст. л олії
  • дрібка куркуми
  • кілька дрібок чорного меленого перцю
  • кілька дрібок червоного меленого перцю
  • сіль за смаком
  • 2 ч. л. меду
  • 1-2 с. л. сметани
  • 0,5 ч. л. кориці
  • сік з 1/2 лимона

Приготування :

  1. Курку помийте, витріть насухо паперовими рушниками, зробіть невеликі проколи і відкладіть на деякий час.
  2. Для маринування насипте в тарілку сіль, куркуму, суміш чорного і червоного перцю, додайте рослинну олію, сметану, мед. Все перемішайте і змастіть раніше підготовлену курку, залиште просочуватися.
  3. Далі начинка з яблук та апельсин. Наріжте на дольки, попередньо видаліть середину. Аби яблука не потемніли, вичавте сік лимона, корицю, рослинну олію, все перемішайте.
  4. Поділіть яблука на дві частини. Яблуками та апельсином начиніть курку, але не щільно. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть другу частину яблук, на яку покладіть курку.
  5. Запікайте курку 1 годину 30 хвилин за температури 180 градусів. Перевірте на готовність за допомогою ножа: якщо при розрізі виділяється прозора рідина і м’ясо м’яке, значить, курка готова.

Оксана Симоненко

Нагору