На новорічний стіл традиційно подається запечена птиця. Приготуйте курку, качку або індичку по-особливому, зафарширувавши її яблуками, цитрусовими або грибами.
Інформатор розповість вам, як приготувати смачну курочку в духовці.
Інгредієнти:
- одна курка
- 10 яблук
- 1 апельсин
- 5 ст. л олії
- дрібка куркуми
- кілька дрібок чорного меленого перцю
- кілька дрібок червоного меленого перцю
- сіль за смаком
- 2 ч. л. меду
- 1-2 с. л. сметани
- 0,5 ч. л. кориці
- сік з 1/2 лимона
Приготування :
- Курку помийте, витріть насухо паперовими рушниками, зробіть невеликі проколи і відкладіть на деякий час.
- Для маринування насипте в тарілку сіль, куркуму, суміш чорного і червоного перцю, додайте рослинну олію, сметану, мед. Все перемішайте і змастіть раніше підготовлену курку, залиште просочуватися.
- Далі начинка з яблук та апельсин. Наріжте на дольки, попередньо видаліть середину. Аби яблука не потемніли, вичавте сік лимона, корицю, рослинну олію, все перемішайте.
- Поділіть яблука на дві частини. Яблуками та апельсином начиніть курку, але не щільно. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть другу частину яблук, на яку покладіть курку.
- Запікайте курку 1 годину 30 хвилин за температури 180 градусів. Перевірте на готовність за допомогою ножа: якщо при розрізі виділяється прозора рідина і м’ясо м’яке, значить, курка готова.
Оксана Симоненко