ГРОШІ

Лікарня Переяслава отримає нове обладнання: рентгенівську систему та апарат УЗД

Переяславська ЦРЛ потрапила до списку багатопрофільних медичних закладів, які отримають нове обладнання. Кошти виділили на придбання 10 діагностичних рентгенівських систем і 11 апаратів ультразвукової діагностики для кількох лікарень.

Голова обласної державної адміністрації Василь Володін повідомив, що багатопрофільні медичні заклади Київщини загалом отримають обладнання на суму понад 69 млн гривень. Про це розповідає Інформатор, посилаючись на офіційний сайт Київської облдержадміністрації.

Переяславська ЦРЛ отримала нову рентгенівську систему та апарат УЗД. Окрім нашої лікарні, новою медтехнікою облаштують вісім медичних закладів Київщини (Броварська багатопрофільна клінічна лікарня, Вишгородська ЦРЛ, Макарівська ЦРЛ, Миронівська ЦРЛ, Тетіївська ЦРЛ, Ірпінська центральна міська лікарня, Обухівська ЦРЛ, Фастівська ЦРЛ).

– Рентгени та системи УЗД закупили за кошти державної субвенції. В залежності від потреби, обладнання розподілили між опорними лікарями. Серед них – частина госпітальних баз, які приймають на стаціонарне лікування “ковідних” хворих, – прокоментував Василь Володін.

Нагадаємо, в Переяславській лікарні за 5 січня від коронавірусу померла одна людина, але не з Переяслава чи сіл району. Одужали 20 людей. Детальну статистику читайте за посиланням.

Нагору