ЖИТТЯ

Погода на 8 січня: дорога протягом дня буде сухою

У п’ятницю, 8 січня, у Переяславі увесь день буде хмарно. Температура знизиться до 3 градусів тепла.

Протягом усього дня буде хмарно. Мінусової температури не спостерігатиметься. Найтепліше буде о 5:00 – 3 градуси тепла. Вночі прогнозують 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 7-14 м/с, опади – 0,1 мм. Дорога буде вологою лише до 8-ї ранку, потім протягом всього дня – сухою.

Вологість повітря складатиме 70-89%. Тривалість дня 8 січня – 8 годин 19 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:51, а захід о 16:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували в 1998 році – 7,1 градуси тепла, а найнижчу в 1935 році – 26,6 градусів морозу.

Народний прогноз:

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться — на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга — на сніг. Якщо синиця зранку пищить — бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт — варто чекати снігопад і заметілі.

Оксана Симоненко

Нагору