Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Невідомі місця Переяславщини: із закинутої водонапірної башти відкривається неймовірний краєвид

Закинута водонапірна башта поблизу урочища Козинські горби приваблює своєю містичністю. А з її верхівки можна побачити неймовірний краєвид. Однак лізти на неї небезпечно для життя.

На Переяславщині багато досить розкручених туристичних локацій. Звичайно ж, ми їх популяризуватимемо й надалі. Але про деякі місцини ніхто навіть не здогадується, можливо, й на краще. Бо ці локації небезпечні для життя. Інформатор не боїться випробувань і зробив для вас унікальні кадри із закинутої водонапірної башти поблизу урочища Козинські горби.

Водонапірні башти – споруди, за допомогою яких регулюють напір і витрату води у водопровідній мережі та вирівнюють (регулюють) дію насосних станцій. Складаються з резервуарів для води (переважно з залізобетону або сталі) і опорних конструкцій (із залізобетону, сталі, іноді цегли). Місткість резервуарів від десятків до кількох тисяч кубічних метрів. Висота – здебільшого до 25 метрів.

Попри те, що наш фотограф був у необхідному спорядженні, все одно зйомка видалася досить небезпечною. Багато елементів на башті заржавіли або ж узагалі відвалилися. Тож краще її чи то демонтувати, чи обмежити до неї доступ. На локації не було ні охоронця, ні оголошень про заборону доступу.

Ми знайшли для вас безпечний спосіб помилуватися краєвидами Переяславщини. Не ризикуйте життям, пийте гарячі напої та читайте/дивіться Інформатор.

Розміщується башта посеред лісу

Містично все-таки тут

Коли стоїш біля башти, здається, що вона не така й висока

А вже на середині хочеться повернутися на землю

Але краєвид чудовий

Ніби на даху дев’ятиповерхівки

А яке небо над Переяславщиною!

Всередині ще є трохи води

Красивий зимовий ліс

Звідси видніються Канівські гори

 

Все вже поржавіло, дещо відвалюється

Територія не охороняється, але шукати її не варто

А поруч зовсім інші види

Башта вабить екстремалів, але краще споглядати її на фото

Раніше Інформатор показував вам, як переяславці зустрічали новий робочий тиждень. Фото дивіться за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору