ЖИТТЯ

На Водохреще в Переяславі купалися, попри локдаун: як це було біля “Любокраю”

Міський відділ культури через локдаун не організовував купання в Переяславі, але людей біля озера поблизу “Любокраю” зібралось чимало. Кажуть, що їм не холодно купатися. 

Щорічно 19 січня відзначається велике церковне свято – Хрещення Господнє. Цього дня люди згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Водохреще відоме своїми цікавими традиціями, головною з яких є купання в річці або озері з освяченою водою.

Через локдаун із 8 до 24 січня організованого святкування 19 січня зі скупченням людей, пірнанням у ополонку заплановано не було, відповідно воду ніхто не освячував. Однак опівдні біля “Любокраю” зібралось близько 70 людей, зважились зануритись менше половини із них. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Температура повітря у цей час була близько 15 градусів морозу, але сяяло сонце. За словами людей, які скупались, їм взагалі не холодно. Хтось пірнав вперше, а деякі люди уже з досвідом (від 3 до 10 років). Дехто приїхав навіть з Одеської області.

– Я приїхав не спеціально для купання на Водохреще, а до друзів. Але вирішив вперше пірнути в ополонку. І напевно, це ввійде в щорічну традицію. Після купання не відчуваю холоду, навіть жарко, – поділився враженнями Андрій з Одещини.

Люди приїжджали сім’ями та з друзями – швидко занурювались та бігли закутуватись в рушники, грітись в машини. Неподалік від місця купання можна було придбати гарячі напої та їжу (від “Любокраю” на виніс): глінтвейн, чай, горілку, хот-доги.

Цього року вирізали ополонку для купання

Хтось пірнає з підтримкою друзів

Після купання саме час для фото

Закутався в полотенце і майже зігрівся

Треба швидше одягатись, щоб не замерзнути

Після купання гарний настрій забезпечений

Опівдні біля “Любокраю” зібралось близько 70 людей

Вдвох не так страшно

Тільки після купання

Хтось просто спостерігав за пірнанням

“Передаю привіт друзям та родичам”

Саме час зігрітись глінтвейном

Дехто вже святкує

Настрій супер, навіть попри 15 градусів морозу

Раніше Інформатор розповідав, як діти взимку розважаються у Переяславі. Фоторепортаж дивіться за посиланням.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Андрій Дударь

Нагору