ЖИТТЯ

Як відмовитись від солодкого: п’ять корисних порад

Різка і повна відмова від солодкого після активного вживання раніше може викликати значне зниження цукру в крові і призвести до занепаду сил і настрою. Тому варто це робити поступово. 

Проблема солодкого і мучного полягає не тільки у високій калорійності. Ложка цукру в чаї містить лише 20-25 ккал – проте чай може викликати відчуття голоду, змушуючи шукати “перекус”. Спершу цукор різко підвищить рівень глюкози в крові, однак через пів години він впаде – при цьому симптоми низького рівня глюкози схожі з почуттям голоду.

Інформатор підібрав декілька порад, як відмовитись від солодкого.

Відмовляйтесь від солодощів поступово. Пам’ятайте, нова звичка формується за 14 днів. Для початку зменшіть кількість цукру у чаї чи каві та з’їдених за цими напоями цукерок та пряників. Замість білого і молочного шоколаду смакуйте чорним з горішками. Вже на третій тиждень таких обмежень вам буде простіше відмовлятися від різних солодощів.

Заміняйте солодощі фруктами. Щоразу, коли захочеться чогось з цукром, з’їжте фрукт. А для того, щоб не було спокуси поласувати шоколадкою, завжди беріть з собою на роботу, на прогулянку і у подорож банан, яблуко чи виноград.

Пообіцяйте не собі, а іншим. Ще один відмінний спосіб перестати їсти солодощі – обіцянка. От тільки давати клятву потрібно не собі, а іншим. Ми щодня знаходимо сотні причин порушити дане собі слово. А от озвучення своїх намірів перед іншими здатне тримати нас в тонусі.

Вживайте продукти з високим вмістом білків, жирів та клітковини. Після них вам менше хочеться їсти. Постарайтеся включати такі продукти в свій щоденний раціон, і переконайтеся, що 25% вашої дієти складається з білків в поєднанні з хорошими жирами, такими як Омега 3. Природні насичені жири насправді не підвищують, а знижують рівень холестерину в організмі.

Знайдіть інший метод покращення настрою. Це може бути розмова з другом, улюблена музика, хороший фільм. А найкраще, у будь-якій незрозумілій ситуації займайтесь спортом. Вчені довели, що з фізичними навантаженнями виробляється гормон щастя.

Нагадаємо, що в холодну пору найбільше страждає наша шкіра. Основна причина — зневоднення через вітряну погоду, сухе повітря в приміщеннях, що обігріваються і рідко провітрюються, нестачу вітамінів.

Оксана Симоненко

Нагору