ЖИТТЯ

Погода на 22 січня: у Переяславі значно потеплішає

22 січня надворі буде сонячно, вночі можна буде помилуватись зірками. Опадів не спостерігатиметься. 

Протягом усього дня надворі буде сонячна погода. З 17:00 можна буде помилуватись зірками. Найхолодніше зранку– 2 градуси морозу. В обідню пору температура буде 4 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дорога буде вологою через потепління, із 17:00 стане сухою. Швидкість вітру сягатиме 5-8 м/с. Опадів не спостерігатиметься. Вологість повітря складатиме 75-90%. Тривалість дня 22 січня – 8 годин 51 хвилина. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:40, а захід – о 16:31.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 8,1 градуса тепла, а найнижчу в 1907 – 26,5 градуса морозу.

Народний прогноз:

Цього дня вшановують пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими. Спостерігали наші пращури цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліву — бути незабаром снігу та холоду.

Оксана Симоненко

Нагору