ЖИТТЯ

Погода на 30 січня: у Переяславі знову буде снігопад

30 січня до обіду прогнозують хмарність. Потім опади у вигляді снігу, а ближче до вечора ー мокрий сніг.

30 січня у другій половині дня йтиме сніг. Ранок буде найхолоднішим, о 8:00 синоптики обіцяють 9 градусів морозу. В обідню пору стовпчик термометра підніметься до 3 градусів із позначкою мінус, а після 20:00 температура триматиметься на рівні -1 та 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Рух автомобілів може бути ускладнений через умови на дорогах: багато снігу та льоду. Швидкість вітру сягатиме 4-7 м/с. Опади – до 1,5 мм. Вологість повітря складатиме 78-94%. Тривалість дня 30 січня – 9 годин 14 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:30, а захід – о 16:44.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1983 році – 7,1 градус з позначкою плюс, а найнижчу в 1941 році – 25 градусів морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Антонія Великого. У минулі часи цей день називали Антон Перезимній — саме 30 січня вважалося серединою зими. Цього дня часто бували відлиги, а вслід за ними наставали сильні морози. Звідси і прикмета, що зимовому теплу вірити не можна: “Перезимник дасть надію, тепло, а потім обдурить — все морозом скрутить”. Якщо на Антонія небо заволочувалось хмарами, очікували заметіль.

Юлія Кравченко

Нагору