Смак тертого пирога з варенням знайомий якщо не всім, то точно багатьом. Готувати його зовсім не важко. Саме з таким десертом і чашкою чаю можна проводити зимові вечори.
Як приготувати тертий пиріг з варенням, розповість Інформатор.
Продукти:
- 200 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 3 склянки борошна
- 2 яйця
- 1/3 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. солі
- 1 стакан цукру
- ванілін за смаком
- варення густе (або повидло чи джем) за смаком
- волоські горіхи за смаком
Спосіб приготування:
- Масло, цукор, яйця, сіль, соду, ванілін змішайте в одній чаші.
- Розімніть масло і максимально виделкою збийте. Потім збийте до однорідності міксером.
- Поступово всипайте муку та замісіть тісто (спочатку виделкою, а потім руками).
- Розділіть тісто на дві нерівні частини (1/3 і 2/3). Меншу частину приберіть в морозилку (час залежить від потужності морозилки, але краще подовше потримати тісто в “морозі”, не менше години).
- Більшу частину розкачайте в форму, можна зробити невеликі бортики.
- Викладіть на пласт варення (або джем, повидло) і горіхи.
- Як тільки тісто в морозилці стане досить твердим, дістаньте його і натріть на крупній тертці, розподіліть рівномірно на варенні.
- Випікайте пісочний тертий пиріг з варенням в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.
Юлія Кравченко