ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте для коханих капкейки-валентинки

Капкейки — це дивовижно ніжні тістечка з кремом, схожі на маленькі тортики. Сьогодні ними стали замінювати торти.

Про те, як приготувати смачні капкейки-валентинки до Дня святого Валентина, детальніше розповість Інформатор.

Інгредієнти: 

  • 1,25 чашки борошна (чашка – 230 мл)
  • 100 г вершкового масла
  • 2 курячі яйця
  • 0,5 чашки сметани
  • 100-150 г вершків (33-35% жирності)
  • 2/3 чашки цукрової пудри
  • 1,25 ч. ложки розпушувача тіста
  • дрібка солі
  • 1-2 ч. ложки лимонного соку
  • 1-2 ст. ложки бурякового соку
  • 1 ч. ложка ваніліну

Приготування: 

  1. Просійте борошно, розпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою. Додайте по черзі яйця, продовжуючи збивати. У три прийоми вмішайте борошно і сметану.
  2. У 1 ст. ложку бурякового соку додайте лимонний сік. В 1/4 частину тіста додайте буряково-лимонний сік, перемішайте. Викладіть тісто в прямокутну форму, випікайте 10 хвилин при 180 °С.
  3. З пластикової пляшки виріжте смужку і зробіть з неї маленьку формочку для вирізання сердечок. Зігніть смужку навпіл, потім виверніть в інший бік і закріпіть степлером. Дістаньте рожеве тісто з духовки, остудіть. З рожевого тіста виріжте сердечка.
  4. У формочки для кексів покладіть паперові вкладиші і трохи світлого тіста на дно. Втисніть в тісто по два рожевих сердечка. Випікайте приблизно 20 хвилин при 180 °С.
  5. Вершки збийте з цукровою пудрою і 1 ч. ложкою бурякового соку. Прикрасьте кекси приготованим кремом.

Оксана Симоненко

Нагору