ЖИТТЯ

Не площа Слави? Як назвуть центральну площу в Переяславі

Центральна площа у Переяславі отримає офіційну назву. У міській раді пропонують на розгляд шість варіантів.

12 лютого на офіційному сайті міської ради Переяслава опублікували звернення до жителів громади щодо вибору назви центральної площі. Після опитування переяславців присвоєння назви розглядатимуть на березневій сесії міської ради. Управління містобудування, архітектури та використання земель пропонує шість варіантів: площа Переяславської ради, площа Возз’єднання, площа Богдана Хмельницького, площа Торгова, площа Вознесенська, площа Соборна. Також люди можуть пропонувати свої варіанти. Про це повідомляє Інформатор.

Назву для центральної площі обирають, тому що наразі готуються проєкти капітального ремонту центральної частини Переяслава. Пропозиції слід надсилати до управління містобудування, архітектури та використання земель виконкому міськради (тел. (04567)5-25-08, ел. пошта arhper@ukr.net).

Раніше Вячеслав Саулко розповідав Інформатору, що у міськраді між собою багато хто вже називає центральну площу площею Слави. Такий варіант запропонувала колишня начальниця відділу містобудування та архітектури (зараз головна архітекторка Бориспільського району) Анна Степаненко. Також ця інформація проникла в соцмережі, де неоднозначно поставилися до такої можливості. Мовляв, площа якої чи якого Слави?

Нагадаємо, 11 та 12 лютого всі навчальні заклади Переяслава та сіл громади працюють дистанційно. Таке рішення прийняли на засіданні міської комісії ТЕБ та НС 10 лютого.

Віталій Усик

Нагору