ЖИТТЯ

Погода на 13 лютого: у Переяславі цілий день буде хуртовина

Завтра температура повітря триматиметься на рівні 11-12 градусів морозу. Протягом усього дня прогнозують опади у вигляді снігу.

Протягом усього дня 13 лютого йтиме сніг. Найхолодніше буде зранку, до 8:00 прогнозують 12 градусів морозу, решту доби стовпчик термометра показуватиме -11. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

На дорогах замерзатиме мокрий сніг, тому водіям і пішоходам варто бути обережними – надзвичайно слизько. Швидкість вітру може посилитися до 20 м/с. Опади – 0,7 мм. Вологість повітря складатиме 64-76%. Тривалість дня 13 лютого – 10 годин 1 хвилина. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:08, а захід – о 17:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 10,2 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 29,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святителя Микити, затвірника Печерського. У народі святий Микита вшановується як охоронець від пожеж, блискавок і засухи. Наші пращури помітили: якщо вдень 13 лютого з’явиться іній, то снігу в ніч на 14-е не буде, а якщо сніг все ж випадав, готувались до відлиги. Якщо цього дня посилювався вітер, вважалось, що він буде ставати все сильнішим, поки не перетвориться на буран.

Юлія Кравченко

 

Нагору