Булгур – це пропарена, просушена і роздроблена пшениця. З цієї крупи готується багато смачних страв: булгур можна подавати як гарнір до м’яса, риби або птиці, робити з ним салати та закуски.
Інгредієнти:
- 1 стакан булгуру
- 2 помідори
- 1 невелика ріпчаста цибулина
- 2 зелених перці
- 2-3 зубці часнику
- 1,5 стакана бульйону або води
- 0,5 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії або соняшникової
- сіль за смаком
- перець чорний за смаком
Приготування:
- Цибулю, часник і перець дрібно наріжте, помідори натріть на тертці.
- У глибокій сковороді нагрійте олію та вершкове масло. Додайте цибулю та обсмажте до м’якості. Додайте часник, а потім перець.
- Через пару хвилин додайте помідори, томатну пасту, трохи води. Перемішайте та закрийте кришкою. Тушкуйте 10-13 хвилин.
- Промийте булгур (якщо в цьому є потреба), додайте його в сковорідку з овочами, перемішайте. Налийте бульйон (або воду). Посоліть, поперчіть. Закрийте кришкою й готуйте близько 15 хвилин. Дайте постояти булгуру хвилин 30-40, накривши рушником.
Оксана Симоненко