ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як приготувати булгур

Булгур – це пропарена, просушена і роздроблена пшениця. З цієї крупи готується багато смачних страв: булгур можна подавати як гарнір до м’яса, риби або птиці, робити з ним салати та закуски.

Інгредієнти:

  • 1 стакан булгуру
  • 2 помідори
  • 1 невелика ріпчаста цибулина
  • 2 зелених перці
  • 2-3 зубці часнику
  • 1,5 стакана бульйону або води
  • 0,5 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкової олії або соняшникової
  • сіль за смаком
  • перець чорний  за смаком

Приготування: 

  1. Цибулю, часник і перець дрібно наріжте, помідори натріть на тертці.
  2. У глибокій сковороді нагрійте олію та вершкове масло. Додайте цибулю та обсмажте до м’якості. Додайте часник, а потім перець.
  3. Через пару хвилин додайте помідори, томатну пасту, трохи води. Перемішайте та закрийте кришкою. Тушкуйте 10-13 хвилин.
  4. Промийте булгур (якщо в цьому є потреба), додайте його в сковорідку з овочами, перемішайте. Налийте бульйон (або воду). Посоліть, поперчіть. Закрийте кришкою й готуйте близько 15 хвилин. Дайте постояти булгуру хвилин 30-40, накривши рушником.

Оксана Симоненко

Нагору