Сосиски дуже люблять діти. Особливо, якщо це сосиски в тісті. Та є корисніша та не менш смачна альтернатива — сосиски в тонкому лаваші. Витратьте якихось 10-20 хвилин, і у вас буде ідеальна страва для пікніків або для обіду у школі чи на роботі.
Як приготувати такі сосиски, розповість Інформатор.
Продукти:
- 80 г тонкого лаваша
- 330 г сосисок
- 60 г твердого сиру
- 1 яйце
- за бажанням — кунжут для посипки
Спосіб приготування:
- Підготуйте продукти. Сир потріть на крупній тертці. Краще брати той, що добре плавиться.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Лаваш кухонними ножицями поріжте так, щоб в отримані шматочки легко було загортати сосиски, і вони не розкручувалася в процесі приготування.
- Яйце розбийте в миску і злегка збийте виделкою (миска потрібна такого розміру, щоб в неї потім було зручно занурювати шматочки лаваша з сосисками). З сосисок зніміть плівку.
- Сосиски викладіть на суху (без олії чи масла) пательню. Підсмажте до легкої скоринки.
- На шматок лаваша викладіть спочатку тертий сир, а потім з одного краю покладіть сосиску і закрутіть. Обмочіть у збитому яйці і посипте при бажанні кунжутним насінням. Повторюйте, поки не закінчаться продукти.
- Викладіть закручені в лаваш сосиски на деко, застелене папером для випічки або силіконовим килимком, і випікайте 10 хвилин (до красивого рум’янцю).
Юлія Кравченко