ЖИТТЯ

Студентка університету в Переяславі захворіла на коронавірус: як діятимуть

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі одна із студенток факультету української та іноземної філології захворіла на коронавірус. Заступниця декана прокоментувала цю ситуацію та розповіла про подальші дії щодо цього.

Весь третій курс факультету української та іноземної філології (навчальний корпус якого розташований в приміщенні школи №7) переходить на дистанційну форму навчання. Про це Інформатору повідомила заступниця декана Марина Шемуда. Вона коментує ситуацію наступним чином:

— Ми не виходимо на дистанційне навчання. У минулу п’ятницю студентка третього курсу відділення іноземної філології зателефонувала й повідомила, що в неї підтверджено позитивний результат на ковід. Перед цим вона тиждень відвідувала всі лекції. В понеділок за згодою проректора з навчально-методичної роботи прийняли рішення весь третій курс (з ним ця студентка могла спілкуватися) відправити на самоізоляцію. Для них запроваджено дистанційне навчання. Щодо студентки, яка захворіла, вона не проживала в гуртожитку, а жила на орендованій квартирі. Всі третьокурсники, які спілкувалися з нею, виїхали додому. Дехто з них зробив ПЛР-тести. Одна студентка залишилася на самоізоляції в гуртожитку. Наскільки я знаю, в гуртожитку також прийняли всі протиепідеміологічні міри щодо дезінфекції приміщення.

Решта студентів продовжують звичне навчання лекційно-практичної форми в аудиторіях. Марина Шемуда висловилася і з цього приводу:

— Оскільки в час присутності цієї студентки проходила лише начитка лекцій, спілкування з іншими було досить обмеженим. Саме тому на дистанційне навчання переходить лише третій курс філологічного факультету, а решта вчитиметься в звичній формі.

Нагадуємо про вчорашню статистику захворюваності на коронавірус у Переяславі. На стаціонарному лікуванні стало значно більше пацієнтів.

Юлія Кравченко

Нагору