ЖИТТЯ

Коли демонтують незаконну терасу на центральній площі Переяслава

Рішення виконкому міської ради від 20 січня зобов’язує власника кафе 3D Cinema демонтувати терасу на центральній площі протягом місяця. Наразі вона все ще на місці.

Оскільки підприємець не мав дозвільних документів на встановлення тераси і вона не вписується в архітектурний ансамбль центральної площі Переяслава, її потрібно демонтувати. Таке рішення прийняли на засіданні виконкому 20 січня цього року. Це мав зробити власник протягом місяця з моменту отримання рекомендованого листа про демонтаж. Прибудова досі на місці, тож Інформатор дізнався, чому так.

Начальник управління містобудування, архітектури та використання земель Переяславської міськради Петро Пурденко розповів таке:

— Їм дали рішення на місячний термін. До 20 лютого власник повинен був демонтувати її добровільно. Я особисто відправляв лист про ці рішення Артуру Жуку. Якщо вони цього не зробили, демонтаж надалі проводитиме ВУКГ. Але у зв’язку з погодними умовами комунальники займалися прибиранням вулиць, вирізанням дерев, тобто тим, що потрібно встигнути зробити, поки ще є лід. Думаю, що надалі будуть дії відповідно до рішення. Я ще раз передам ці рішення та звернуся до начальника ВУКГ з приводу демонтажу.

З цього приводу висловився й начальник ВУКГ Віктор Коркач:

— Коли від відділу капітального будівництва буде лист, тоді й будемо демонтувати. З цього відділу розпорядження ще не було. Як тільки буде вказівка — будемо демонтувати. Звернемося в поліцію. Тільки я не знаю, хто саме звертатиметься: ми чи відділ капітального будівництва.

Власник 3D Cinema Артур Жук обурений таким рішенням, адже від попередньої влади “отримав усну згоду” на встановлення тераси. 28 січня він написав у Facebook: “В березні, коли був перший локдаун, я звернувся в міську раду з розробленим дизайном. пояснив, що будуть панорамні розсувні вікна, що все буде по-сучасному і на будь-яку пору року, наголосив, що це тимчасова споруда. Мені дали згоду: “Будуй”, на жаль, це було сказано усно. Я перепитав за документальний дозвіл, мені сказали: “Все зробимо, іди будуй, але щоб було класно”. Перший локдаун — сесії не відбувалися. Ми побудували і я подав документи на ТС. Виконком підтримав, потім питання виносилося на сесії, підтримало 23 депутата, в цей час я замовив документи на ТС. Не вистачало одного підпису від головного архітектора міста Анни Степаненко, я запропонував різні варіанти кольору тераси, але підпису так і не дочекався. Звернувся до Тараса Костіна (тодішній міський голова — ред.): “Ви ж мені дали згоду будувати в березні, я вам довірився, затратив багато коштів”, а мені відповіли: “Ну ти ж за кришу нічого не говорив”. Після цієї відповіді я просто розвернувся та пішов”.

Нагадуємо, що в Переяславі за минулу добу з лікарні виписали шістьох людей, які подолали коронавірус. Натомість додалося 13 пацієнтів.

Юлія Кравченко

Нагору