Переяслав Перейти на сайт

Переяслав потрапив до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки: що це означає

Київщина потрапила до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки, відповідно й Переяслав. Якщо ситуація погіршиться, знову настане локдаун.

Міністерство охорони здоров’я 4 березня оприлюднило оновлений карантинний список регіонів. Київщина, як і ще вісім областей України, потрапила до “помаранчевої” зони. Це означає, що дещо зміняться карантинні вимоги і в Переяславі. Про це Інформатору розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Переяславської міської ради Віктор Жарко.

— Якщо Київщина у “помаранчевій” зоні, то відповідно, і Переяслав там же, — зазначив він. — Поки що не отримували розпорядження від департаменту охорони здоров’я Київської області про додаткові обмеження. Але якщо воно надійде до нас, на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС приймемо відповідне рішення. Обмеження  “помаранчевого” рівня насправді не суттєві, це, скоріше, попереджувальний рівень перед “червоною” зоною.

Пресслужба КОДА повідомляє, що на території регіонів, які ввійшли до “помаранчевої” зони, діють ті ж карантинні обмеження, що і на “жовтому” рівні. Тобто дозволяється проведення культурних і спортивних заходів, робота ресторанів, кафе, барів та їдалень до 00:00, а також басейнів, спортзалів і фітнес-центрів. Проте водночас запроваджується посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, а органам місцевого самоврядування дозволяється вводити за потреби на окремих територіях додаткові обмеження.

“Червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів поспіль двох та більше таких ознак:

У “червоній” зоні забороняється:

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація від COVID-19. У лікарні Переяслава зробили щеплення 72 працівникам.