ЖИТТЯ

Погода на 9 березня: у Переяславі температура впаде до нуля градусів

9 березня буде хмарно, але час від часу із-за хмар виглядатиме сонце. Швидкість вітру сягатиме 5-10 м/с, а опадів не спостерігатиметься.

9 березня погода буде хмарною, але час від часу із-за хмар виглядатиме сонце. Найнижча температура буде вночі – 6 градусів морозу. Найтепліше буде вдень – 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дорога протягом дня буде сухою. Швидкість вітру – 5-10 м/с. Вологість повітря складатиме 40-73%. Опадів не спостерігатиметься. Тривалість дня 9 березня – 11 годин 29 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:20, а захід – о 17:49.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1920 році – 17,3 градуса тепла, а найнижчу в 1915-му – 20 градусів морозу.

Народний прогноз:

9 березня відзначають день обретіння голови Івана Хрестителя. Цей день передбачав погоду на квітень: “Якщо день зі снігом, то і в квітні сніг, а якщо по голу, то і в квітні по голу”. 9 березня у народі називали ще Дмитровим днем. І за ним судили про погоду на Пасху: “Якщо Дмитрів день на снігу, то свята (Паска) по снігу, а Дмитрів по голу, і свята по голу”. Якщо роги місяця яскраві і круті – на мороз.

Оксана Симоненко

Нагору