ЖИТТЯ

Як приготувати апельсинові млинці на Масницю

Завтра третій день Масниці, який в народі зветься Ласункою. В давнину цього дня зять приходив до тещі, а вона частувала його смачними млинцями й демонструвала свою схильність та повагу. Ідеальним варіантом млинців для будуть солодкі, наприклад, апельсинові.

Як приготувати апельсинові млинчики, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 2 яйця
  • 400 мл молока
  • половинка апельсину
  • 200 г борошна
  • ст.л. вершкового масла
  • цукор за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Апельсин розріжте навпіл і з однієї половинки видавіть сік, процідіть його, щоб не було волокон.
  2. У сік додайте цукор і перетерту шкірочку апельсина без білої частини.
  3. Додайте до отриманої суміші трохи молока і розм’якшене масло.
  4. Потім просійте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  5. Додайте молоко, що залишилося, і ще раз перемішайте. Млинці випікайте на добре розігрітій пательні.
  6. Доповнити млинці можна будь-якою начинкою, наприклад, шоколадною або горіховою пастою.

Юлія Кравченко

Нагору