Завтра третій день Масниці, який в народі зветься Ласункою. В давнину цього дня зять приходив до тещі, а вона частувала його смачними млинцями й демонструвала свою схильність та повагу. Ідеальним варіантом млинців для будуть солодкі, наприклад, апельсинові.
Як приготувати апельсинові млинчики, розповість Інформатор.
Продукти:
- 2 яйця
- 400 мл молока
- половинка апельсину
- 200 г борошна
- ст.л. вершкового масла
- цукор за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Апельсин розріжте навпіл і з однієї половинки видавіть сік, процідіть його, щоб не було волокон.
- У сік додайте цукор і перетерту шкірочку апельсина без білої частини.
- Додайте до отриманої суміші трохи молока і розм’якшене масло.
- Потім просійте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Додайте молоко, що залишилося, і ще раз перемішайте. Млинці випікайте на добре розігрітій пательні.
- Доповнити млинці можна будь-якою начинкою, наприклад, шоколадною або горіховою пастою.
Юлія Кравченко