ЖИТТЯ

Як у Переяславі вшанували Тараса Шевченка з нагоди його дня народження

9 березня до 207-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в Переяславі провели урочистості. Захід відбувся на території музею “Заповіту” Т.Г. Шевченка.

9 березня не лише в Україні, а й по всьому світові, багато хто відзначає 207-му річницю з дня народження Тараса Шевченка. У Переяславі також відбулися урочисті заходи. Як відомо, доля видатного українця була тісно пов’язана з нашим містом. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт міської ради. 

Сьогодні на подвір’ї музею “Заповіту” зібралося немало місцевих шанувальників Кобзаря, серед них міський голова Вячеслав Саулко, його заступники, професори місцевого університету учнівська та студентська молодь, представники громадськості. Переможниця літературно-мистецького фестивалю “Переяславська осінь Кобзаря” учениця ЗОШ №5 Надія Томчук прочитала послання “І мертвим, і живим…”, а учениця ЗОШ №7 Вікторія Якубовська виконала пісню на вірші Тараса Шевченка.

Виступали також професор університету Григорія Сковороди у Переяславі Микола Корпанюк, заступник гендиректора НІЕЗ “Переяслав” Олександр Колибенко, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності місцевого університету Василь Дудар.  У своїх виступах вони вшанували величну постать геніального поета. Після невеликого мітингу до пам’ятника Шевченку поклали живі квіти.

Музей “Заповіту” Тараса Шевченка

Долучився до привітань проректор місцевого університету Василь Дудар

9 березня вшанували Кобзаря

Нагадаємо, що у селі Велика Каратуль Переяславської ТГ загорівся димар будинку. Пожежа завдала великих матеріальних збитків, втім, потерпілих немає.

Фото із сайту міської ради

Нагору