Триває тиждень Масниці. Варто зустрічати гостей і пригощати їх млинцями та варениками.
Детальніше про приготування вареників із капустою розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 600 г борошна
- 150 мл води
- 3 яйця
- 1000 г квашеної капусти або свіжої
- 1 ст. л. олії
- 1 ст. л. цукору
- 2 цибулини
- перець за смаком
Приготування:
- Квашену капусту відіжміть, а свіжу почистіть, промийте і дрібно пошаткуйте. Тушкуйте все до готовності, додавши половину олії, томатну пасту, воду або бульйон.
- Додайте до капусти злегка обсмажену цибулю, сіль, цукор, все змішайте і знову підсмажте, поки волога не випарується.
- З борошна, води та яєць замішайте тісто середньої густини, розгорніть в пласт товщиною 2 мм і наріжте квадратами по 5 см.
- Кожен злегка змастіть яйцем, ліпіть вареники і відварюйте їх у підсоленій киплячій воді.
Оксана Симоненко