Ліниві вареники – це спогад з дитинства. Що б там не було, вони дуже подобаються дітям, навіть тим, хто не любить сир. Рецептів лінивих вареників є багато — можна проявити фантазію і поекспериментувати з продуктами, соусами. Такий рецепт буде доречним на Колодія.
Як приготувати ліниві варенити, розповість Інформатор.
Продукти:
- 500 г домашнього зернистого сиру
- 2 курячих яйця
- 150 г пшеничного борошна та ще трохи для присипки
- 1 ч.л цукру та солі
- 3 ст.л топленого вершкового масла
Спосіб приготування:
- Усі компоненти змішайте в тарілці, щоб утворилось липке тісто.
- Посипте стіл борошном та сформуйте на ньому тісто в тонкі смушки-“ковбаски”.
- Поріжте на кільця товщиною 3 см, добре присипте борошном та киньте у посолений окріп.
- Варіть, поки вони не спливуть на поверхню. Злийте воду та змастіть вареники вершковим маслом.
- Подавати можна зі сметаною, смаженими грибами, цибулею зі шкварками, свіжою зеленню чи із солодкими додатками: медом, родзинками, варенням.
Юлія Кравченко