Переяслав Перейти на сайт

Чим зайнятися у вільний час: сім неймовірних ідей

Здається, що часу завжди мало: його не вистачає на сім’ю, на роботу, на друзів. Але буває, що неочікувано з’являється повністю вільний день (наприклад, раптовий вихідний або скасовані плани) і ти розумієш, що не знаєш, на що його витратити. Насправді, є купа цікавих ідей!

Про сім способів провести вільний час розповість Інформатор.

Відскануте старі фото. Варіант для тих, у кого вдома є сканер. Оцифрування паперових спогадів — відмінний спосіб захистити їх від безжального часу. Якщо сканера немає, просто сфотографуйте старі знімки і збережіть в хмарі. Також можна вчинити навпаки: роздрукуйте улюблені фото на фотопапері та облаштуйте ними кімнату.

Проведіть “техобслуговування” вдома. Це просто. Ідіть з кімнати в кімнату і виправляйте всі недоліки, які бачите. Папірці від цукерок на журнальному столику? Викидаємо. Дзеркало з відбитками пальців і розводами незрозумілого походження? Витираємо. Тьмяне освітлення? Міняємо лампочки. І так далі.

Фотографуйте. Шукайте красиві кадри навколо і робіть побільше знімків. Вдома, розбираючи підсумки фотополювання, ви, швидше за все, знайдете щось красиве. Наприклад, знімок, який може стати унікальною вітальною листівкою для близької вам людини або послужити основою для створення фотошпалер.

Створіть капсулу часу. Знайдіть невелику коробку, а потім пройдіться по будинку, збираючи предмети, які можуть розповісти про вашу сьогоднішню реальність. Це можуть бути: чеки з супермаркету або бару, газетні сторінки з цікавою для вас інформацією, пара монет з гаманця; роздруківка з підтвердженням броні на букінгу, одна з дрібних іграшок, якими бавиться ваша кішка, флешка із залитими на неї фото з вашого недавнього відпустки і багато іншого. Покладіть все це в коробку, обмотайте скотчем і причепіть наклейку з сьогоднішньої датою, а також зазначенням: відкрити рівно п’ять або десять років потому. Так шматочок вашого повсякденного життя відправиться в майбутнє. До того ж, таку капсулу можна зберегти не для себе, а просто закопати будь де. Є шанс, що її знайдуть в далекому майбутньому.

Вийдіть на суботник. Це зробить район, в якому ви живете, чистішим, а вам принесе задоволення від корисної діяльності. Просто запасіться мішком для сміття та робочими рукавичками. До речі, можна запросити сусідів і друзів взяти участь в подібному заході. Це об’єднує. Наприклад, 20 березня на території шкіл Київщини будуть висаджувати дерева. Ви можете приєднатися до подібної ініціативи.

Розберіть документи. Часто буває так, що важливі папери – паспорти, всілякі свідоцтва, кредитні і депозитні договори – купою зберігаються в одній коробці. І це просто тому, що у їхнього власника немає часу організувати документний простір. Ура! У цей день час у вас є! Наведіть порядок у документах, розклавши їх в окремі папки та файли.

Влаштуйте собі спа-процедури. Або просто довго-довго прийміть ванну з ароматичними маслами. Використовуйте ріноманітні скраби для тіла та обличчя, жорсткі губки та масажери, спеціальні олійки й бомбочки для ванни, свої улюблені ароматні гелі для душу. Словом, порадуйте себе.

Нагадуємо, переяславка Оксана Тороп має незвичне, але напрочуд цікаве хобі — історичне фехтування.

Юлія Кравченко