ЖИТТЯ

У Переяславі буде локдаун: Київщина переходить до “червоної” зони епідемічної небезпеки

Зараз обласна комісії з питань ТЕБ та НС розглядає питання про запровадження на Київщині “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Це означає, що локдаун запровадять і у Переяславі.

Сьогодні, 19 березня, опівдні проходить засідання Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС. На ній приймуть рішення про перехід Київщини до “червоної” зони епідемічної небезпеки. Тож на території нашої області будуть посилені карантинні обмеження. Відразу після цього відбудеться позачергове засідання переяславської комісії з питать ТЕБ та НС, де затвердять це рішення. Про це Інформатору повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Жарко.

Жарко прогнозує, що локдаун запровадять на такий же термін, як і в Києві, – із 20 березня до 9 квітня включно. Чи скасують рух громадського транспорту, поки що не відомо. Однак “червона” зона цього вимагає.

Точно у період локдауну буде заборонено:

  • прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;
  • прийом відвідувачів закладами культури;
  • прийом відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах;
  • проведення всіх масових розважальних, спортивних, рекламних та інших заходів;
  • робота непродовольчих ринків;
  • відвідування закладів освіти, крім дошкільних та 1-4 класів закладів середньої освіти.

Детальніше про обмеження та вже офіційне рішення читайте на Інформаторі згодом. Нагадаємо, що вчора мер Києва Віталій Кличко повідомив про запровадження в столиці суворих карантинних обмежень.

Віталій Усик

Нагору