Переяслав Перейти на сайт

Погода на 23 березня: у Переяславі йтиме дощ із снігом

Завтра найхолодніше буде вночі – 3 градуси морозу. День буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. 

23 березня синоптики прогнозують сніг із дощем. Найхолодніше буде вночі – 4 градуси морозу. Найтепліше буде вдень – 3 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Дороги будуть вологими. Швидкість вітру сягатиме 5-14 м/с. Вологість повітря складатиме 46-79%. Тривалість дня 23 березня – 12 годин 22 хвилини. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:50, а захід – о 18:12.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1913 році – 20,4 градуса тепла, а найнижчу в 1942-му – 17,3 градуса морозу.

Народний прогноз:

23 березня відзначають день пам’яті мученика Кіндрата (Кідрата). У давнину була приказка, що у цей день “туман з’їдає сніг”, тобто вказує на прихід тепла. Туман також вказував на теплу середину травня, а іній – на дощовий день на Ісака Змійовика (12 червня). Сині хмари, які швидко пливуть по небу, передвіщали тепло і дощ. А ще 23 березня буває перша у новому році гроза. Рибаки у цей день звертали увагу на весняні струмки: якщо вони біжать у лунку, то буде добре ловитися плотва.

Оксана Симоненко