Переяслав Перейти на сайт

Як працюватиме громадський транспорт у “червоному” Переяславі: остаточне рішення

Із 24 березня на Київщині запроваджують “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Що це означає для Переяслава?

24 березня Київська область увійде до “червоного” рівня епідемічної небезпеки. На території області будуть встановлені обмежувальні заходи, передбачені для найвищого рівня епідемнебезпеки. Зокрема, до них мало б увійти обмеження руху громадського транспорту. Втім, на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС вирішили залишити попередні обмеження щодо транспорту. Нагадаємо, що із 21 березня в області вже посилили обмеження “помаранчевої” зони. Про це повідомляє Інформатор.

У протоколі засідання Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 23 березня йдеться, що із 24 березня на Київщині застосовуватимуться обмежувальні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Однак окремим пунктом вказано про транспорт: “забезпечити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, в електричному (тролейбус) транспорті в межах Київської області у кількості 50 відсотків місць для сидіння“.

Отож із 24 березня забороняється (основна частина із цих обмежень уже діє):

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я здійснює епідзонування на підставі індикаторних показників для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19. Станом на 22 березня вони на Київщині такі:

Наразі в “червоній” зоні епідемнебезпеки перебувають дев’ять регіонів України: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська, Чернівецька області. У “жовтій” залишається лише Херсонська область, всі інші — в “помаранчевій”.

Нагадаємо, що 19 березня ввечері у Великій Каратулі Переяславської ТГ 58-річного чоловіка у ванній виявив повішеним його зять. Він вчинив самогубство через повішення за допомогою електроподовжувача.

Віталій Усик