ЖИТТЯ

У Переяславі змінили вимоги до громадського транспорту під час локдауну

Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. На ньому внесли зміни до попередніх рішень щодо карантину.

25 березня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Під час нього переглянули обмеження “червоного” рівня епідемнебезпеки, запроваджені із 24 березня, які стосуються транспорту. Зокрема, змінили заборону на рух громадського транспорту з наповненістю не більше 50 відсотків посадкових місць. Із 26 березня у міських маршрутках можна буде заповнювати всі сидячі місця, стоячих пасажирів брати не дозволяється. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на протокол комісії.

Таке рішення прийняли після нарікання перевізників та аналізу, з якого визначили, що “періодика здійснення оборотних рейсів не дає можливості працюючому населенню, за умови 50% наповненості, вчасно прибувати на робочі місця”. А можливості збільшити кількість рейсів у перевізників немає. Тож офіційна карантинна заборона тепер така: “Заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень … у міському сполученні (в межах Переяславської міської територіальної громади) в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу”.

Нагадаємо, ціна проїзду до Києва зросте 30 березня. Зараз становить 60 гривень.

Віталій Усик

Нагору