ЖИТТЯ

Пожежі на Переяславщині не втихають: вогонь загрожував лісу

На Переяславщині не втихають пожежі трав’яних настилів. Вчора пожежники гасили вогонь в селах Козлів та Гайшин. На автошляху Бориспіль-Золотоноша полум’я могло дістатися лісу.

29 березня на Переяславщині знову зафіксували чимало пожеж, викликаних незаконним спалюванням рослинності. У селі Козлів та на автошляху Бориспіль-Золотоноша гасили вогонь на територіях по три гектара. У Гайшині площа, яку охопило полум’я, була трохи меншою. Про ці пожежі Інформатору розповів провідний інспектор РС ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Автошлях Бориспіль-Золотоноша

О 15:00 до оперативно-рятувальної служби надійшло телефонне повідомлення про загоряння трав’яного настилу на автошляху Бориспіль-Золотоноша, що поблизу Переяслава. На місце події виїхало чотири рятувальники, котрі встановили, що горить трав’яний настил площею три гектари та є можлива загроза лісу. Вже о 16:03 пожежники змогли локалізувати вогонь, а о 16:18 — повністю ліквідувати його.

Село Козлів

У селі Козлів Студениківської ТГ загоряння трави помітили на вулиці Польовій. Повідомили рятувальникам про цю пожежу о 20:10. Гасити пожежу поїхали двоє осіб. Розвідка показала, що горить трава на площі 2 гектари. Вогонь розростався. Пожежники локалізували його вже на площі 3 Га о 20:35. Повністю ліквідувати пожежу вдалося о 20:50.

Село Гайшин

У Гайшині Переяславської ТГ також горіли поля. Про це рятувальникам повідомили о 20:23. Трава горіла на вулиці Луговій. На місце пожежі виїхало троє рятувальників, які виявили загоряння на площі 0,15 Га. З полум’ям працівники впоралися доволі швидко: вже о 20:45 їм вдалося локалізувати вогонь, а ще через десять хвилин його повністю ліквідували.

Фото з місця події

Фото з місця події

Також нещодавно були пожежі на Стогніївському шляху, в мікрорайоні Борисівка та в селі Мазінки. Причиною є незаконне спалювання рослинності.

Юлія Кравченко

Фото та відео надав Денис Порохня

Нагору