ГРОШІ

Скільки грошей отримають ЗМІ Переяслава за висвітлення діяльності міської ради

За 2021 рік інтернет-канал “ProSlav” та газета “Вісник Переяславщини” отримають із міського бюджету 379 тисяч гривень. Вони висвітлюватимуть діяльність міської ради.

Виконавчий комітет Переяславської міської ради уклав угоди щодо висвітлення діяльності у 2021 році із двома засобами масової інформації: інтернет-каналом “ProSlav” та газетою “Вісник Переяславщини”. Із міського бюджету вони мають отримати 199 тисяч та 180 тисяч гривень відповідно. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на дані ресурсу Prozorro.

Обидва тендери проводили за спрощеною закупівлею, тобто можна було розглядати одну пропозицію. Так, власне, й було в обох випадках. Угоду із ТОВ “Медіа контент груп” (“ProSlav”) уклали 18 березня. Згідно з нею, до кінця року “ProSlav” має “розповсюджувати суспільно важливу інформацію про актуальні питання життєдіяльності громади у мережі інтернет (Facebook, Youtube, Instagram, Telegram та на сайті інформаційного агентства)”. Міська рада уже виплатила 50 500 гривень.

Із ТОВ “Медіа-центр “Переяславщина” (газета “Вісник Переяславщини”) угоду уклали 16 лютого. Діятиме вона також протягом всього 2021 року. У газеті публікуватимуться звіти, акти, офіційні повідомлення, новини міської ради тощо. Згідно з договором, ціна газетної площі коштує 11 гривень за квадратний сантиметр. Також в одному з пунктів зазначено, що загальну суму договору можуть зменшити в залежності від реального фінансування видатків та фактичної потреби у послугах. Підписано цей документ колишньою редакторкою “Вісника” Галиною Карпенко, останні кілька тижнів редакцію очолює Валентина Батрак. Редакція вже отримала 20 тисяч гривень.

До слова, наприкінці минулого року ТРК “Альта” таким чином зменшили фінансування. 15 жовтня 2020 року міська рада уклала з “Альтою” договір на висвітлення на суму 185 тисяч гривень (1 секунда ефірного часу – 20 гривень). Однак 24 грудня суму договору зменшили на 91 340 гривень, цей додатковий документ був підписаний вже новим міським головою Вячеславом Саулком. Зараз “Альта” одержує разові виплати від відділів міської ради: наприклад, у березні вже були 17 тисяч від відділу освіти та 10 тисяч від управління соціального захисту населення. При цьому в ТРК зазначили, що від відділів міськради у 2021 році “жодної копійки не отримували”.

Нагадаємо, відділ економіки та зовнішніх зв’язків Переяславської міськради переглянув графік перевезення пасажирів. На час локдауну його дещо змінили.

Віталій Усик

Нагору