ЖИТТЯ

У парку “Набережний” в Переяславі провели суботник, а потім роздавали маски

3 квітня в Переяславі провели кілька суботників. Зокрема, чи не найбільший був у парку “Набережний”, що в мікрорайоні Спаська левада. Люди приїздили допомагати прибирати з різних районів.

Суботник у парку “Набережний” організували Олександра Дем’яненко та Олег Любченко. Він повинен мав розпочатися о 9:30, але в цей час на місці було лише п’ятеро людей. Втім, варто було зовсім трішки почекати, як переяславці почали сходитися. Місцева активістка Олександра Дем’яненко розповіла Інформатору, як проходило прибирання території.

Приблизно об одинадцятій на суботнику було вже близько тридцяти людей. Прибрати прийшли й депутати міської ради Ірина Слюсар, Євгеній Глазунов та Григорій Ярема. Багато було і дітей. Олександра Дем’яненко розповіла, що серед охочих привести місто до ладу знайшовся навіть трирічний хлопчик. Здавалося, ніби з’їхалися люди з усіх районів Переяслава: були й ті, хто проживає у центрі міста, чимало допомоги надали люди з мікрорайону Підварки і, звісно ж, самі жителі Левади. Загалом переяславці працювали до 14:00.

— Цей парк дуже запущений. Прибрати всю територію за один раз просто нереально. Ми вже плануємо ще одне організоване прибирання наступної суботи, — зазначає Олександра Дем’яненко.

Також вона розповіла, що разом із Ольгою Щербак після суботника вони зайнялися ще однією корисною справою — роздавали людям новенькі захисні маски. Спочатку вони робили це на Леваді, а потім вийшли й за її межі. Масок було близько 200, тому зрозуміло, що усі відразу роздати не вдалося. Надала їх одна з політичних партій.

Фотографії із суботника надала Олександра Дем’яненко

Нагадуємо, що 1 квітня представники міськради й пересічні жителі Переяслава прибирали територію колишнього військового містечка. Очільник громади розповів, що з цим місцем буде далі.

Юлія Кравченко

Нагору